Electrocasnice scumpe – Cand sa reparam si cand sa le inlocuim

Nimeni nu cumpara un frigider pentru a-si solutiona problema varstei de mijloc. Si totusi pretul pentru anumite echipamente electrocasnice poate fi destul de ridicat, apropiat chiar de cel al decapotabilelor mici si rosii. Imediat dupa case si masini, echipamentele electrocasnice pot fi unele dintre cele mai mari investitii pe care proprietarii de locuinte sunt nevoiti sa le faca. De aceea – desi poate parea plictisitor – este important sa stiti ce ar fi mai bine sa faceti in cazul aparitiei dilemei dintre a repara sau a inlocui produsele electrocasnice care s-au defectat.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l cunoasteti este durata medie de viata a diferitelor echipamente electrocasnice. Va puteti astepta la urmatoarele perioade:

  • Aparat de aer conditionat – 15 ani
  • Spalator de vase – 9 ani
  • Uscator – 13 ani
  • Boiler – 15 – 20 de ani
  • Tocator de gunoi – 12 ani
  • Cuptor cu microunde – 9 ani
  • Frigider – 13 ani
  • Aragaz – 13 – 15 ani
  • Masina de spalat – 10 ani
  • Boiler – 10 – 20 ani

Durata medie de viata a unui produs electrocasnic depinde de asemenea de firma care il produce si de modul in care il intretineti. Prima greseala a proprietarilor de locuinte o reprezinta faptul ca acestia nu solicita verificari de rutina ale echipamentelor electrocasnice pe care le folosesc. Electrocasnicele sunt precum masinile. Daca nu le intretineti cu regularitate, la un momentdat vor ceda.

Pentru a va imbunatati sansele ca echipamentele dumneavoastra sa reziste un timp indelungat ar trebui sa aspirati periodic bobinele frigiderului, sa pastrati masina de spalat uscata si filtrele intacte, sa stergeti periodic aragazul, sa curatati scamele de pe grilajul uscatorului (nu doar capacul) si sa nu supraincarcati niciodata masina de spalat.

Totusi, chiar daca respectati intocmai aceste sfaturi bune, mai devreme sau mai tarziu echipamentele dumneavoastra electrocasnice se vor opri – probabil in aceasi zi in care soacra va veni in vizita. Iar apoi va trebui sa luati acea decizie consumatoare de nervi – daca sa reparati sau sa inlocuiti electrocasnicul defect.

Iata in continuare cateva semne care arata ca produsul dumneavoastra electrocasnic este pierdut:

  • Uscator – Daca acesta a inceput sa scoata fum, nu este rentabil sa il reparati.
  • Cuptor – Aparitia ruginei este o problema foarte costisitoare de rezolvat.
  • Frigider – Daca compresorul nu mai functioneaza – acesta va costa cam 2000 de lei, asadar ar fi mai bine sa inlocuiti frigiderul cu unul nou.
  • Masina de spalat – Daca nu se mai roteste va fi nevoie sa o dezmembrati – iar acest lucru poate fi extrem de costisitor, ne sfatuiesc cei de la www.reparatii-masinidespalat.net.

Aveti o altfel de problema? Iata o regula ce va va ajuta sa luati decizia corecta: Daca pretul reparatiei reprezinta mai mult de 50% din costul achizitionarii unui electrocasnic nou, ar trebui sa mergeti pe varianta inlocuirii.

De asemenea ati putea sa inlocuiti produsele electrocasnice chiar mai inainte de a se defecta, daca va permiteti acest lucru.

Daca va aflati in situatia de a inlocui un echipament electrocasnic vechi cu unul nou trebuie sa cunoasteti faptul ca va puteti bucura astfel de o serie de noi avantaje care sa va usureze viata. De exemplu, majoritatea masinilor de spalat, uscatoarelor si frigiderelor au o capacitate de stocare mult mai mare decat cele vechi. Iar acum multe dintre ele pot fi controlate direct din telefon! In plus, conform www.reparatiifrigidere.net frigiderele noi consuma aproape jumatate din cantitatea de energie necesara pentru functionarea celui cu care v-ati obisnuit.

Daca dupa realizarea calculelor veti constata ca este mai rentabil sa reparati produsul, fiti prudent cu tranzactia ce urmeaza sa o efectuati. Pentru inceput, verificati garantia. Multe produse electrocasnice au un termen indelungat de garantie oferit de catre producator. In al doilea rand incercati sa duceti produsul la reparat catre companiile pe care le descoperiti dumneavoastra si nu catre cele care va abordeaza. Anumite companii ce repara produse electrocasnice merg chiar din usa in usa oferind verificari ieftine sau chiar gratuite iar apoi vor folosi aceasta “deschidere” pentru a va solicita un cost de reparatie extrem de ridicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *