Semne ca poate e timpul sa cumparati o noua baterie auto

Daca doriti ca masina Dvs sa fie longeviva, inseamna ca va trebui sa o verificati de rutina. De la anvelope la motorul in sine, multe piese ale masinii dumneavoastra sufera toate de uzura in timp, dar monitorizarea eficientei lor este esentiala pentru sanatatea vehiculului dumneavoastra pe termen lung.

Una dintre cele mai importante componente ale masinii Dvs este bateria sa. Bateria este catalizatorul care porneste motorul masinii tale. Cand rotiti cheia pentru a porni masina, energia electrica a bateriei este cea care pune in functiune motorul, astfel incat sa puteti incepe sa conduceti. Cu toate acestea, bateriile nu dureaza pentru totdeauna, si este mai bine sa fiti preventiv daca simtiti ceva neregulat in legatura cu bateria masinii, mai degraba decat sa o pierdeti complet, recomanda un electrician auto Sibiu.

Iata cateva semne obisnuite care arata ca bateria masinii Dvs ar putea fi nevoie sa fie inlocuita:

Masina nu porneste

Este evident cand masina Dvs nu porneste. Indiferent de cate ori rasuciti cheia in contact, nu se intampla nimic, si deci nu puteti pleca la drum. Cand se intampla acest lucru, este aproape intotdeauna o problema cu bateria. Verificati daca ati lasat luminile aprinse, sau poate o usa (intre) deschisa peste noapte; acestea sunt doua lucruri care sunt ucigase tipice de baterie. Daca ati observat de cateva luni ca masina dvs. a avut dificultati la pornire dimineata, este posibil sa fi fost o baterie pe moarte care a ajuns la sfarsit.

Iluminare slaba

Poate parea ciudat, dar bateria este responsabila si de luminile din cabina, de faruri si de luminile de bord ale masinii. Daca luminile se estompeaza sau palpaie, probabil ca bateria este descarcata si trebuie fie reincarcata, fie inlocuita.

Caderi de tensiune frecvente

Transferul de curent este o modalitate eficienta de a porni masina atunci cand bateria s-a descarcat din cauza lasarii luminilor aprinse sau a usii deschise. Cu toate acestea, daca descoperiti ca bateria dvs. se descarca constant, sau pare sa se descarce rapid, cel mai probabil este slabita, considera cei de la www.electricianauto.net. In mod similar, un transfer de curent de la alta baterie va poate pune masina in functiune, dar daca nu va porni din nou dupa aceea, atunci bateria trebuie inlocuita.

Coroziune puternica a bateriei

De obicei, va puteti da seama daca bateria masinii dumneavoastra are coroziune uitandu-va la ea. Coroziunea arata ca o substanta pudra de culoare alba sau albastra pe suprafata bateriei. Cantitatile semnificative de coroziune pe bateria masinii dvs. pot afecta cat de eficient bateria poate conduce electricitatea, ceea ce inseamna ca nu va functiona corect, si chiar se poate defecta definitv daca nu este curatata sau inlocuita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *