7 Mindset-uri care sa va transforme firma abia infiintata intr-un succes

Incepeti la o scara mica inainte de a va lansa

Unii oameni considere ca antreprenorii sunt cei ce isi asuma riscuri. Insa in cea mai mare parte antreprenorii de succes nu se comporta ca si cum s-ar deplasa pe o stanca legati la ochi. De fapt isi asuma riscuri controlate. Acestea testeaza ideea la o scara mica, apoi construiesc afacerea, verifica daca totul merge asa cum ar trebui si evita dezastrele.

Nu va focusati pe greseli si nu va lasati demoralizat de acestea

Diferenta intre oamenii de succes si toti ceilalti consta in faptul ca cei din prima categorie invata din greseli si trec mai departe. Nu se dau batuti, nu invinuiesc economia, nu pun lucrurile pe seama ghinionului si nu acuza alte persoane pentru ceea ce li s-a intamplat. Daca acea cale spre obiectivul pe care il au este blocata, vor cauta o ruta alternativa sau vor alege un obiectiv mai usor de atins.

Invatati de la altii

Gasiti mentori, alaturativa grupurilor de oameni cu mentalitati deschise, invatati tot ceea ce puteti despre industrie si studiati lucrurile de care aveti nevoie pentru a ajunge din punctul in care va aflati in cel in care doriti sa fiti. Participati la conferinte. Urmati cursuri de pregatire de fiecare data cand aveti ocazia. Cumparati cursuri oferite de experti. Veti salva mult timp si veti evita greseli numeroase invatand de la oameni care au fost deja in situatia dumneavoastra.

Ganditi-va la ceea ce faceti ca si cum ar fi deja o afacere

Pastrati o evidenta a veniturilor si cheltuielilor, pastratii fondurile personale separate de cele ale afacerii, aflati ce reglementari trebuie sa respecte afacerea dumneavoastra pentru a functiona.

Intelegeti diferenta intre a lucra pe cont propriu si a construi o afacere

Daca doriti sa construiti o afacere va trebui sa dezvoltati sisteme si metode care sa va permita angajarea altor oameni care sa lucreze efectiv in timp ce dumneavoastra planificati lucrurile. Veti limita potentialul afacerii daca nu atrageti alte persoane care sa lucreze pentru dumneavoastra.

Faceti cunostinta cu investitori

Daca afacerea pe care o demarati va avea nevoie de investitori, faceti tot posibilul pentru a afla ce urmaresc acestia si unde ii puteti gasi pe cei potriviti pentru firma dumneavoastra. Investitorii locali si grupurile de investitii sunt cei cu care ar trebui sa incepeti – urmariti intalnirile acestora sau seminariile la care sunt invitati.

Nu va opriti niciodata din a invata sau a incerca lucruri noi

Ceea ce este profitabil acum nu va mai fi la fel de profitabil peste 10 ani. Deci nu va lasati pe ideea ca “voi face lucrurile mereu in aceeasi maniera”. Deschideti-va ochii si urechile pentru a afla lucruri noi. Sunt disponibile metode mai bune pentru a va promova produsele si serviciile? Exista o cerere in piata pentru un lucru pe care inca nu il oferiti? Este o categorie aparte de clienti pe care inca nu ati vizat-o? Descoperiti raspunsurile invatand tot ceea ce puteti despre industria dumneavoastra si ascultati-va clientii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *