Servicii de rent-a-car – Alegem cel mai ieftin sau cel mai bun raport pret-calitate?

Multi oameni cauta sa inchirieze o masina la preturi cat mai mici (si asta nu este deloc un lucru rau!) insa din pacate nu cauta intotdeauna sa obtina un raport optim pret / calitate. Dincolo de calitatea propriu zisa a masinii, pachetul de rent-a-car pe care dorim sa-l cumparam poate include (sau nu) si anumite dotari optionale si mai ales servicii de buna calitate (sau nu).
N-as vrea sa ma intelegeti gresit; nici mie nu-mi place sa platesc pentru un anumit produs sau serviciu mai mult decat merita, dar uneori pur si simplu nu merita sa economisesti o suma foarte mica in detrimentul calitatii.

Adevarul este ca pe piata masinilor de inchiriat competitia este acerba, asa ca nu veti gasi diferente foarte mari intre principalii ofertanti, mai ales daca nu va intereseaza sa inchiriati un model de varf. Nu cred ca merita insa sa vanati un pachet de rent a car pentru o saptamana care costa cu 50 ron mai putin decat altul, pentru a descoperi apoi, spre exemplu, ca nu puteti beneficia de asistenta tehnica de specialitate pe durata weekend-ului, adica tocmai atunci cand aveati nevoie de ea.

Este stiut ca firmele mai mici, care nu reprezinta o firma importanta din strainatate in Romania, nu pot “face” prea mult profit, asa ca vor incerca sa va “faulteze” folosind penalizari mari, preturi umflate la benzina, samd. In plus, probabil ca veti pierde o gramada de timp asteptand ca singurul agent al firmei respective sa va raspunda la telefon, in cazul in care aveti nevoie de o informatie sau un sfat.

Asta nu inseamna insa ca trebuie sa alegeti implicit pachetul de inchiriat masini cel mai scump, ci ca trebuie sa luati in calcul mai multi factori importanti, asigurandu-va ca nu comparati intre ele ca pret oferte care sunt complet diferite.

Managerul firmei Maya Rent-a-car va sfatuieste sa a incepeti cu inceputul: cine va folosi masina inchiriata? Veti fi singur(a), faceti o calatorie de afaceri sau veti calatori impreuna cu toata familia? De asemenea, cat bagaj veti avea cu dvs? Masina pe care vreti sa o inchiriati trebuie sa va permita sa transportati toate bagajele, fie ele de mana sau valize mari. In cazul in care aveti multe bagaje s-ar putea sa fiti nevoit(a) sa inchiriati o masina cu un portbagaj mare sau chiar un SUV.

Veti avea nevoie de un scaun pentru copil? Daca raspunsul la aceasta intrebare este afirmativ, asigurati-va ca firma rent a car pe care ati ales-o dispune de astfel de scaune (in general, exista destul de putine disponibile) si platiti-l inca de la inceput.

Anotimpul in care veti calatori este important; in cazul in care veti face acest lucru vara, este bine sa inchiriati o masina care dispune de aer conditionat – altfel, veti suferi de caldura iar vacanta dvs. nu va fi memorabila (cel putin nu in sensul pozitiv al cuvantului “memorabil”).

Poate ca nu aveti mare nevoie de masina inchiriata in primele zile; daca asa stau lucrurile, puteti folosi un taxi de la aeroport, urmand ca apoi, atunci cand incepeti sa calatoriti prin oras, sa va deplasati la firma rent a car pentru a ridica automobilul dorit.

Anumite companii rent a car nu impun nicio limita in privinta numarului de kilometri parcursi pe zi, insa altele vor solicita mai multi bani in cazul in care depasiti o anumita valoare, de obicei 100… 200 Km. Este bine sa verificati daca exista aceasta limita si (in cazul in care ea exista) sa nu o depasiti.

Cred ca este deja clar faptul ca pretul nu trebuie sa fie criteriul determinant atunci cand te gandesti sa inchiriezi o masina. Ca regula generala, o companie mica, necunoscuta, nu are cum sa iti ofere servicii de buna calitate la nivelul intregii tari, iar uneori nu poate face acest lucru nici macar la nivel local. Se intampla destul de rar, dar ganditi-va ce s-ar intampla daca masina pe care ati inchiriat-o din Timisoara la un pret foarte bun se strica in drum spre Cluj, unde compania respectiva nu are nicio reprezentanta.

Probabil ca multi dintre dvs. stiu deja acest lucru: companiile de rent a car, indiferent daca vorbim de firme din Timisoara sau din intreaga lume, pastreaza informatiile legate de clienti in bazele lor de date si pot oricand verifica daca le-ati mai folosit sau nu serviciile pana acum. In cazul in care ati utilizat frecvent aceeasi companie de inchirieri auto, puteti sa va interesati daca, fiind client fidel, nu beneficiati de un discount – sunt sanse mari sa-l obtineti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *