De ce avem nevoie de servere dedicate pentru o afacere online serioasa?

Fiecare dintre noi s-a gandit cel putin odata la faptul de a-si deschide o afacere online prin intermediul careia sa ne sporim substantial castigurile. In tim pce unii au reusit sa-si lanseze magazine online prin intermediul carora sa comercilizeze diverse produse sau servicii, altii au reusit sa-si creeze adevarate brand-uri in acest sens. In oricare dintre cazuri insa, un lucru este cert si anume faptul ca Internetul reprezinta astazi o adevarata oportunitate, mai ales pentru domeniul afacerilor.

Pentru a avea un site complet functional pe care sa il transformam mai tarziu intr-un brand veritabil, cu siguranta va trebui sa luam in calcul si alegerea unui serviciu de gazduire potrivit pentru afaacerea noastra. Una dintre cele mai profesionale optiuni pentru care putem opta in acest sens sunt serverele dedicate, care ne aduc o serie de avantaje spre deosebire de serverele conventionale care reprezinta o adevarata problema pentru afacerile online. Iata ce avantaje avem in momentul in care alegem un server dedicat in detrimentul unuia de tip shared:

Un server este reprezentat de un calculator extrem de puternic care in general poate stoca un numar extrem de mare de site-uri, datorita numarului mare de resurse care dispune. Pentru un magazin online cu un trafic relativ mic, un server de tip shared reprezinta o solutie cat se poate de eficienta, insa un trafic important pe site inseamna si o necesitate mult mai mare de resurse pe care s-ar putea sa nu ni le poata furniza un server de tip shared.

Principalul avantaj pe care il avem in momentul in care optam pentru un server dedicat, este dat de faptul ca vom avea acces la intregul arsenal de resure de care dispune serverul respectiv, fara a fi necesar sa impartim aceste resurse cu alti detinatori de site-uri web. In cazul unui server de tip shared, odata ramasi fara resursele necesare, site-ul devenea indisponibil, fapt ce ne afecta considerabil atat imaginea magazinului, cat si afacerea in sine.

Un server dedicat este fara indoiala cea mai potrivita varianta pentru un magazin online datorita faptului ca puteti utiliza intregul numar de resurse dupa bunul plac, astfel incat sa dispunem de un site functional. In plus, un server dedicat beneficiaza de suport tehnic 24/7, astfel ca orice problema aparuta va fi solutionata in scurt timp de catre echipa companiei pe care ati ales-o.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *