Curatarea covoarelor vs curatarea mochetelor

Pentru multi oameni, covoarele si mochetele sunt interschimbabile. Desi atat covoarele, cat si mochetele trebuie curatate la fiecare 12-18 luni, fiecare necesita un proces de curatare separat, mai ales cand vine vorba de pete precum urina si mirosuri de animale de companie. Cunoasterea diferentei poate preveni deteriorarea covoarelor si mochetelor.

Material

Cea mai mare diferenta dintre covoare si mochete este ca sunt facute diferit. Covoarele sunt concepute pentru a fi mobile, in timp ce mochetele sunt menite sa ramana pe loc. Covoarele pot fi realizate din mai multe tipuri de materiale, astfel incat nu toate covoarele pot fi tratate exact la fel. Fiecare are nevoie de ingrijirea sa unica, ne informeaza angajatii de la o spalatorie covoare Ploiesti.

Franjuri

Franjurile sunt chenarul decorativ al unui covor care contine ciucuri liberi, agatati. Franjurile nu exista la mochete, dar sunt destul de comune la covoare. Aceste franjuri sunt fragile si pot fi distruse cu un aspirator. Covoarele cu franjuri au nevoie de un tratament special pentru a intretine franjurile.

Noduri

Covoarele sunt, de asemenea, realizate cu noduri mai stranse. Aceasta inseamna ca fibrele individuale sunt mai apropiate intre ele decat pe o mocheta standard. Murdaria si pamantul tind sa ramana prinse langa baza covorului, acolo unde un aspirator nu poate ajunge intotdeauna. Unii oameni isi bat covoarele afara pentru a scoate murdaria prinsa. Va recomandam sa apelati la un profesionist specializat in curatarea covoarelor precum cei listati pe site-ul www.spalatoriecovoare.net.

Scurgeri

Majoritatea mochetelor sunt de o singura culoare. Daca se intampla ca aceasta culoare sa se scurga, de obicei nu este o problema. Cu toate acestea, in cazul covoarelor cu modele complicate, scurgerea culorii poate distruge complet un covor prin tulburarea designului. Acesta este motivul pentru care este incredibil de important sa folositi solutiile si metodele corecte pentru a curata un covor, pentru a preveni scurgerea si decolorarea. Pentru unele materiale, o solutie standard de curatare a mochetelor pur si simplu nu o va taia.

Ingrijire potrivita

Deoarece covoarele sunt o investitie costisitoare, este foarte important sa nu aveti incredere in nimeni pentru a va curata covoarele valoroase. Asigurati-va ca angajati pe cineva care este instruit si are experienta, cunostintele necesare pentru a va oferi covoarele cu ingrijirea corespunzatoare.

Acestea sunt cateva diferente intre curatarea covoarelor si curatarea mochetelor. Pentru o curatare corecta, recomandam ca curatarea sa fie facuta de profesionisti. Daca covoarele sau mochetele dvs. au nevoie de o curatare buna, asigurati-va ca angajati un curatator de renume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *