3 Verificari de facut inainte de a cumpara si inmatricula o masina second hand

Verificari de interior si exterior

Ati restrans lista de vehicule uzate pe care doriti sa le examinati. Acum trebuie sa faceti niste comparatii de masini. Cand mergeti la dealer, este important sa verificati modelul pentru a va asigura ca nu exista nimic care sa trimita fie un semn rau. Iata ce va recomandam sa verificati:

Kilometraj – Majoritatea masinilor vor parcurge 10.000-12.000 de mile pe an, asa ca verificati kilometrajul pentru a vedea daca se potriveste cu vechimea masinii. Daca este mult mai mare, cereti sa vedeti ultima inregistrare de service sau intrebati de ce este mai mare decat se astepta. Daca cumparati de la un dealer, puteti vedea adesea kilometrajul unei masini uzate pe lista, asa ca verificati din nou daca se potriveste cu ceea ce scrie pe lista.

Caroseria – Verificati caroseria masinii pentru a va asigura ca nu exista taieturi sau zgarieturi pe ea. Nici in jurul arcadelor rotilor nu ar trebui sa existe rugina, indica site-ul www.inmatriculariauto.net.

Interior – De asemenea, interiorul masinii trebuie sa fie fara pete, rupturi sau zgarieturi. Uitati-va la scaunele din fata si din spate, precum si la portbagaj pentru a va asigura ca pretul masinii reflecta starea sa.

Sistemul electric – Testati farurile, luminile de frana si indicatoare si radioul pentru a va asigura ca toate functioneaza conform asteptarilor. Merita sa verificati si geamurile daca sunt actionate electric.

Faceti un test de condus

Exista un motiv bun pentru care majoritatea dealerilor si serviciilor de consiliere va recomanda sa testati un vehicul. Testul de condus nu numai ca va ajuta sa decideti daca va place sa conduceti o masina, ci va permite si sa identificati eventualele probleme, explica echipa unei firme de intermedieri si inmatriculari auto Braila.

Incercati sa iesiti pe o varietate de drumuri – de multe ori un angajat al unui dealer va cunoaste zona si va poate duce pe un traseu care acopera viteze diferite. Acest lucru va va oferi o idee buna despre capacitatile masinii in ceea ce priveste acceleratia, franarea si manevra.

Fiti constienti de functiile de frana si ambreiaj si de orice usurinta a directiei. Pedala de frana nu ar trebui sa vibreze si nu ar trebui sa existe zgomote de scartait sau miscare de viraj atunci cand franati. In mod similar, nu ar trebui sa existe nicio macinare sau scartait de la ambreiaj sau cutie de viteze si nici un miros de ars.

Semnele ca problemele de directie pot aparea includ umblarea volanului, vibratiile prin volan si scurgerile de lichid.

Documente si rezerve

Inainte de a semna pe linia punctata, verificati daca aveti documentele potrivite care se refera la masina. Dupa cum am mentionat, un dealer va va putea conduce prin jurnalul de bord V5C si carnetul de service sau inregistrarile. Veti putea vedea daca masina a intampinat probleme inainte si veti putea verifica cand urmeaza sa urmati urmatorul service si ITP.

Este important ca vanzarile contractate sa fie datate si sa aiba pretul corect pe care il platiti, plus orice depozit sau valoarea de schimb partiala marcata ca platita. De asemenea, veti dori sa va asigurati ca intelegeti acordul financiar si ca priviti scrisul mic inainte de a semna.

In cele din urma, asigurati-va ca manualul este in torpedo, roata de rezerva (daca va asteptati una) este acolo unde ar trebui sa fie si colectati un set de chei de rezerva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *