Intrebari pe care sa le puneti unui terapeut inainte de a va intalni cu el

In timpul unei consultatii, ati putea pune cateva intrebari despre modul in care se desfasoara tratamentul, si despre cum ajuta persoanele care doresc sa atinga obiective similare cu ale dumneavoastra. Puteti chiar sa il intrebati cum isi ajuta pacientii sa se simta confortabil cu terapia.

Unii terapeuti va vor oferi o scurta consultatie gratuita la telefon inainte de a va programa prima programare. Acest lucru va poate permite sa cunoasteti putin persoana respectiva, si sa puneti orice intrebari pe care le aveti.

Daca vi se ofera aceasta oportunitate, profitati de ea. In timp ce un apel telefonic nu va garanta ca veti putea decide daca terapeutul se potriveste bine cu Dvs, va poate ajuta sa va reduceti optiunile.

Studiile arata ca abilitatea unui terapeut de a da dovada de caldura, autenticitate si empatie este esentiala pentru capacitatea acestuia de a forma o alianta terapeutica. Asadar, site-ul www.monicaridzi.ro recomanda sa considerati ca aceasta este sansa dvs. de a realiza un scurt interviu cu terapeutul, si de a vedea ce parere aveti despre raspunsurile sale.

La ce sa va asteptati in timpul primei dumneavoastra intalniri

In timpul unei sedinte initiale, terapeutul dvs. va va explica probabil cum functioneaza terapia, va va oferi informatii despre confidentialitate, si va va cere sa semnati cateva formulare.

De acolo, este posibil sa fiti intervievat cu privire la problemele sau simptomele cu care va confruntati si la obiectivele dumneavoastra pentru tratament. Este posibil ca terapeutul sa va puna intrebari despre copilarie, istoricul medical, familia dumneavoastra si orice istoric de tratament de sanatate mintala din trecut.

Raspunsurile dumneavoastra il pot ajuta sa obtina o imagine de ansamblu despre dumneavoastra. Si ii va ajuta sa lucreze cu dvs. la stabilirea obiectivelor. Experienta dumneavoastra in timpul intalnirii initiale de terapie poate varia putin, in functie de faptul ca va intalniti online sau in persoana.

Un alt factor este daca platiti in numerar sau facturati companiei de asigurari. Este posibil ca un terapeut sa fie nevoit sa efectueze o evaluare amanuntita care sa-l ajute sa identifice daca indepliniti criteriile pentru un diagnostic de sanatate mintala.

Cele mai multe companii de asigurari acopera doar tratamentul de sanatate mintala pentru persoanele care au fost diagnosticate cu o boala mintala.

Pe de alta parte, daca va intalniti cu un terapeut online si doriti sa abordati o problema specifica (cum ar fi un conflict pe care il aveti cu sotul/sotia), este posibil ca terapeutul sa se concentreze mai ales pe acel subiect, spre deosebire de incercarea de a obtine o viziune generala asupra vietii dumneavoastra. Nu uitati, prima intalnire este un moment excelent pentru a pune orice intrebari despre procesul de terapie, de asemenea, explica un psiholog Resita.

Ce trebuie sa faceti daca terapeutul dvs. nu se potriveste bine cu dvs.

Fie ca va dati seama ca terapeutul dvs. nu vi se potriveste in timpul primei intalniri, fie ca incepeti sa simtiti ca nu sunteti sustinut bine in procesul de terapie, puteti oricand sa schimbati terapeutul.

Daca lucrati cu terapeutul dvs. de ceva timp, este posibil sa doriti sa vorbiti despre faptul ca nu simtiti o conexiune. Acest lucru poate parea un pic ciudat sau inconfortabil, dar terapeutii au aceste conversatii deseori. Daca exista o problema care poate fi abordata, s-ar putea sa doreasca sa o abordeze cu dvs.

De asemenea, ar putea sa va ajute sa gasiti pe cineva care sa se potriveasca mai bine nevoilor dumneavoastra si sa va indrume catre acea persoana.

Daca nu va simtiti confortabil sa vorbiti direct cu terapeutul dvs. despre faptul ca doriti sa vedeti pe altcineva, puteti totusi sa schimbati terapeutul. Daca va vedeti cu cineva la o agentie, puteti cere receptionerului sau altcuiva din birou sa va transfere la un nou terapeut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *