Spalatul rufelor – fie ca o iubiti sau o urati (si sincer, cui ii place sa-si spele rufele???) – este o consecinta colaterala a vietii. Si, desi nu este neaparat dificil, sa stiti care ciclu de rufe, tip de detergent, pete, uzura, tipuri de tesaturi – poate face diferenta dintre o incarcatura curata de haine sau un dulap stricat si murdar. Dar nu va temeti, in acest ghid va vom oferi cateva sfaturi pentru a va ajuta sa va spalati rufele ca un sef!
Aceste sfaturi va vor ajuta sa transformati spalatul in ceva mai usor si mai eficient. Vom acoperi totul, de la ciclurile de spalare, tipurile de tesaturi si metodele de tratare a problemelor comune, cum ar fi petele, uzura si mirosul.
Gata? Sa incepem:
Invatati cand trebuie sa va spalati hainele
Cat de des ar trebui sa va spalati hainele? Intr-un sondaj recent, 70% dintre oameni au recunoscut ca au facut “testul mirosului” pentru a determina daca o piesa de imbracaminte era OK de purtat. Si, desi va poate face sa va simtiti mai bine ca nu sunteti singurul care isi scoate garderoba din cosul de rufe, ar trebui sa stiti totdata ca 76% din murdaria de pe haine poate fi invizibila, conform www.spalatorie-curatatorie-haine.ro.
Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa va spalati hainele dupa fiecare purtare. Folosirea acestui ghid pentru rufe va ajuta sa preveniti acumularea bacteriilor nedorite si, de asemenea, va scapa de stresul de a va intreba daca colegul Dvs de munca isi poate da seama ca tricoul Dvs a venit din cosul de rufe.
Urmati instructiunile de ingrijire de pe eticheta
Sa folosesc apa rece sau fierbinte? Este acesta un articol de presa permanent? Ar trebui sa curat asta la o curatatorie? Pentru asta sunt facute etichetele de ingrijire! Din pacate, 35% dintre consumatori au recunoscut ca nu citesc etichetele de ingrijire – motiv pentru care atat de multi oameni experiemneteaza accidente nedorite in timpul spalatului.
Problema cu multe etichete de ingrijire este totusi ca sunt pline cu simboluri pe care majoritatea oamenilor nu le inteleg. Asadar, daca va aflati in acest grup, cautati online un grafic pe care sa il folositi pentru a va ajuta sa descifrati etichetele de ingrijire. Asadar, cititi etichetele, apoi urmati instructiunile pentru a evita orice incident.
Scoateti petele imediat!
„O voi face mai tarziu”, va ganditi cand va aruncati bluza patata in cosul de rufe. Din pacate, mai tarziu nu vine niciodata, iar bluza patata este aruncata netratata in masina de spalat si uscator, unde pata se instaleaza si mai adanc – pentru a nu mai fi indepartata niciodata. Abordarea imediata a petelor este o parte importanta pentru eliminarea lor. Si nu este greu – de fapt, puteti folosi articole de uz casnic simple, cum ar fi sifon, suc de lamaie, peroxid de hidrogen si multe altele, explica patronul unei firme de curatare haine Slobozia.
Nu pierdeti niciodata o soseta
Oda sosetelor pierdute care par sa fie absorbite de masina de spalat si uscator. Cu totii am avut parte de aastfel de intamplari, care va fac apoi sa le portati pe cele de culori diferite impreuna, dar sperand ca nimeni nu va observa asta.
La fel ca noi, sosetele sunt mai bune cand au partenerul lor aproape! Asa ca, in loc sa riscati sa le separati, aruncati sosetele intr-o punga din plasa inainte de a le spala. Dupa spalare si uscare, asezati sosetele una peste alta, pliati-le in jumatate si impingeti una din ele in interiorul celeilalte.
Utilizati mai putin detergent
Mai mult detergent nu inseamna haine mai curate. De fapt, adaugarea prea multa detergent poate face ca hainele sa atraga mai repede murdaria si sa le lase murdare si pline de sapun.
Majoritatea detergentilor ofera un capac si instructiuni privind cantitatea de utilizat. Nu uitati, urmati instructiunile – si nu numai ca veti avea haine mai curate, ci veti si economisi bani!