Lucruri pe care trebuie sa le faceti inainte de a va incepe propria afacere

1. Dezvoltati un mesaj puternic

Ce problema a clientului rezolvati pentru care potentialii clienti sunt dispusi sa plateasca? Aceasta este adesea numita propunere de valoare. De asemenea, de ce va avea succes operational si financiar afacerea dvs.?

2. Concentrati-va pe client si intelegeti pe deplin piata

Exista multe exemple de companii care nu au cel mai bun produs / serviciu sau care nu sunt primele pe piata, dar au un mare succes, deoarece stapanesc marketingul si vanzarile online. Cercetati datele demografice ale bazei dvs. potentiale de clienti si intelegeti obiceiurile lor de cumparare. Urmariti concurentii, discutati cu companii similare, cercetati site-urile web ale concurentilor dvs. si intelegeti ce spun clientii lor despre ei pe social media, va sfatuiesc membrii unei echipe de infiintare firme.

3. Incepeti mic si cresteti

Daca este posibil, autofinantati-va ideea de afaceri si apoi alegeti-va alta metoda de finantare atunci cand puteti crea o poveste de crestere a afacerii. Acest lucru va poate determina sa va impartiti oferta de produse / servicii in bucati mai mici, astfel incat sa puteti finanta etapele incipiente si sa obtineti tractiune si experienta.

4. Intelegeti-va propriile puncte forte, abilitati si timpul dvs. disponibil

Cand conduceti o afacere, trebuie sa stiti cand este necesar sa angajati un contabil, avocat, agent de asigurari, specialist in marketing, proiectant de pagini web sau alt profesionist. Aceasta etapa va incepe procesul dvs. de management ca proprietar al unei companii.

5. Inconjurati-va cu consilieri si mentori

Lansarea si dezvoltarea unei afaceri sunt dificile si mai mult de jumatate dintre antreprenori vor esua in 5 ani. Nicio persoana nu poate avea toate cunostintele, experienta sau chiar perspectiva pentru a gestiona fiecare situatie de afaceri. Castigati din abilitatile si experientele altora.

6. Cunoasteti-va cifrele

Intelegeti bine numerele care va spun cum merge afacerea dvs. si la ce va puteti astepta. Acestea includ costurile de pornire, vanzarile, profiturile proiectate, fluxul de numerar si multe altele, in functie de natura afacerii dvs. si de modul in care definiti succesul. Veti lua multe decizii „din mers” si cunoasterea numerelor – economia afacerii – va va ajuta sa luati deciziile corecte.

Cautati modalitati de a reduce costurile acolo unde puteti. Folositi instrumente eficiente din punct de vedere al costurilor, cum ar fi marketingul prin e-mail si marketingul pe retelele sociale pentru a va face afacerea cunoscuta, mai degraba decat metodele traditionale de publicitate mai scumpe, recomanda cei de la www.infiintari-firme-srl.ro.

7. Intelegeti ca nu exista drepturi

Nu subestimati aceasta idee: veti lucra din greu pentru toate realizarile dvs. A fi proprietarul unei afaceri mici este una dintre cele mai dificile locuri de munca. Intr-un sondaj recent, 40% dintre proprietarii de intreprinderi mici au spus ca nu isi iau vacante si ca isi folosesc proprii bani pentru afacerea lor.

8. Faceti totul cu pasiune

A fi un fondator de afaceri poate insemna a fi foarte singur si nu exista suficiente ore in zi pentru a realiza tot ce va veti propune. De la mari succese la mari dezamagiri, daca nu sunteti alimentat de pasiune la fiecare pas, treaba dvs. devine mult mai grea. Amintiti-va de ce v-ati creat afacerea si lasati-va pasiunea sa va conduca mereu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *