Ar trebui sa va reparati sau sa va inlocuiti televizorul? Iata cum puteti sa aflati:
5 Cele mai frecvente probleme pe care le intampina televizoarele
Desi costurile au scazut, televizoarele sunt in continuare delicate, iar inlocuirea constanta a acestora nu este fezabila din punct de vedere economic. Si cum este unul dintre cele mai frecvent folosite obiecte electronice in majoritatea gospodariilor, sansele ca acesta sa se strice sunt mai mari.
Site-ul Reparatii-televizoare.net va prezinta cateva probleme frecvente cu care se poate confrunta televizorul dumneavoastra:
1. Lumina de alimentare clipeste, dar televizorul nu porneste
Cand se intampla acest lucru, inseamna ca exista o problema de conectare electrica pe care configuratia de autodiagnosticare a televizorului a detectat-o. In general, aceasta problema necesita atentia unui expert. Cu toate acestea, puteti incerca sa deconectati cablul de alimentare de la unitatea electrica si sa il conectati din nou dupa cateva minute. Acest lucru ar trebui sa functioneze daca problema conexiunii electrice a fost temporara sau daca a fost o simpla problema de transmitere a energiei electrice. Sunati un tehnician daca televizorul tot nu raspunde.
2. Puteti auzi sunetul, dar nu vedeti nimic
Daca televizorul dumneavoastra suna normal, dar ecranul este negru, probabil ca sistemul de iluminare de fundal este de vina. O problema de iluminare din spate este de obicei analizata de un expert. Cu toate acestea, un ecran negru poate insemna, de asemenea, ca panoul LCD (afisaj cu cristale lichide) este defect si poate necesita o inlocuire.
In cazul in care ecranul este complet negru, de obicei este necesara inlocuirea ecranului LCD. Daca unele portiuni ale elementelor vizuale sunt vizibile, este vorba de lumina de fundal, ceea ce inseamna ca aveti speranta sau ca nu este necesara inlocuirea ecranului LCD. Profesionistul de service va schimba in schimb placa invertorului de iluminare din spate.
3. Mai multe linii verticale
Daca se pot observa mai multe linii verticale care traverseaza ecranul televizorului, ar putea fi un semn ca panoul LCD prezinta semne de imbatranire si necesita inlocuirea imediata. Inlocuirea ecranului LCD reprezinta o cheltuiala majora si, de obicei, se recomanda sa cumparati un televizor nou in loc sa inlocuiti ecranul LCD.
4. Linii de paianjen
Liniile multiple care radiaza dintr-un punct de pe ecran si care par sa se raspandeasca de fiecare data cand porniti televizorul reprezinta un indiciu ca ceva sau cineva a intrat in contact fizic cu televizorul, provocand spargerea sticlei interne. Nici aceasta problema nu poate fi reparata si va necesita schimbarea panoului, explica operatorul unui service de reparatii televizoare Focsani.
5. Televizorul are imagine, dar nu exista sunet
Aceasta este opusul problemei mentionate mai sus. Atunci cand imaginea este vizibila, dar sunetul este in neregula, unul sau mai multe lucruri ar putea fi cauza (sau cauzele). Cei mai multi oameni dau usor vina pe difuzoare, ceea ce este de inteles. Dar, inainte de a face acest lucru, verificati daca sunetul televizorului este scazut sau este pe silentios.
Iata alte cateva lucruri pe care ar trebui sa le inspectati:
- Verificati daca exista casti atasate in partea din spate a televizorului.
- Daca aveti un sistem de sunet surround sau un receptor conectat la televizor, verificati daca acesta este pornit. Daca nu este pornit, porniti-l, deoarece televizorul nu va produce niciun sunet daca este oprit.
- Asigurati-va ca toate cablurile sunt conectate corect.
- Verificati si alte canale pentru a confirma ca problemele de sunet nu sunt legate de un anumit canal.
Daca problema sunetului este inca prezenta, exista sanse ca placa de circuite sa fi functionat defectuos. Daca placa este in regula, este posibil ca hardware-ul difuzorului sa fi dezvoltat probleme.