Ce provocari presupune meseria de arhitect

Lumea arhitecturii a modelat istoria si a definit societatile inca de la inceputurile omenirii. Arhitectii au fost si inca sunt priviti ca cei care proiecteaza si planifica lumea in care traim. Pe masura ce civilizatiile cresc si cad, ei nu dispar complet din existenta: arhitectura lor inca traieste pentru a-si spune povestea.

De fapt, arhitectura serveste drept expresie, dovada vizuala a progresului omenirii si a progresului tehnologiei de-a lungul secolelor. Reprezinta gandurile, emotiile si valorile care au definit acele societati de-a lungul istoriei.

De asemenea, arhitectura s-a aflat intotdeauna pe linia dintre stiinta si arta si intre practic si capriciu. Dar, exista intotdeauna provocari: provocari cu care trebuie sa se confrunte arhitectii intr-o lume in tranzitie si redefinire constanta. Iata in continuare cateva provocari carora arhitectii le fac fata pe piata din ziua de azi:

Navigarea tranzitiei in era digitala

Pe masura ce generatia mileniala isi incepe incursiunea in lumea arhitecturii, pare sa existe o prapastie tot mai mare intre ei si generatiile anterioare de arhitecti. Aceasta prapastie este rezultatul aparentei refuzuri si resentimente de ambele parti de a o recunoaste si de a lucra cu cealalta. Pe de o parte, este reticenta generatiei mai in varsta de a se desparti sau de a impartasi cu usurinta anii lor de experienta cu generatiile tinere. Pe de alta parte, generatia digitala nu este constienta de valoarea pe care o poate castiga din experienta si relatiile intretinute de cei care au fost aici inaintea ei.

Arhitectii de toate varstele trebuie sa gaseasca un teren comun: cei mai tineri si cei mai in varsta au o multime de cunostinte si experienta care pot fi doar sporite si completate cu abilitatile pe care milenialii le pun la dispozitie.

Implicarea anterioara a contractorilor

Arhitectii isi asuma rolul principal de proiectare in orice proiect, cu responsabilitatea de a se asigura ca solicitarea clientului lor este indeplinita si ca calitatea designului este mentinuta pe tot parcursul proiectului. Cu modelarea virtuala a cladirii, arhitectii genereaza proiectarea initiala a cladirii si apoi integreaza progresiv proiectele si ideile subcontractantilor.

Cu toate acestea, din cauza faptului ca antreprenorii si subcontractantii sunt implicati in proces mult mai devreme, exista o nevoie tot mai mare ca arhitectii sa-si stabileasca rolul si influenta in proiect de la inceput.

In plus, implicarea anterioara a contractorilor intr-un proiect de proiectare prin procesele de achizitie necesita ca brief-ul clientului sa fie articulat si ca clientul sa fie implicat activ pe tot parcursul procesului de constructie. Prin urmare, arhitectii trebuie sa lucreze cu sarguinta cu clientii lor pentru a produce un brief care este flexibil si robust, inainte de a incepe orice lucru la el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *